Провальний заколот Пригожина загострив розкол серед силовиків рф, - розвідка Британії

Провальний заколот Пригожина загострив розкол серед силовиків рф, - розвідка Британії

Провальний заколот Пригожина загострив розкол серед російських силовиків. Зокрема, генерали Сергій Суровікін і Юнус-бек Євкуров не з’являються на публіці після збройного заколоту.

Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії на сторінці у Twitter. На думку розвідників, відсутність Суровікіна та Євкурова в публічному просторі є ознакою розколу в російській системі нацбезпеки.

Головнокомандувач Повітряно-космічних сил рф Суровікін не з'являвся на публіці після заколоту "вагнерівців", а Євкурова не було на засіданні керівництва Міноборони рф 3 липня, яке транслювалося по телебаченню.

Крім того, на відео потрапила розмова Євкурова з Пригожиним під час захоплення групою військових об'єктів Ростова-на-Дону. Розвідники Британії не підтверджують інформацію про те, що Суровікін заарештований. Однак вони зазначають, що він може перебувати під підозрою через тривалі зв'язки з "Вагнером", починаючи з його служби в Сирії з 2017 року.

Також розвідка Королівства називає Суровікіна одним із найбільш авторитетних офіцерів у російській армії. Зазначається, що будь-які офіційні санкції проти нього, ймовірно, викличуть розкол.

"Підозра, що потенційно впала на високих російських командирів, підкреслює, як невдалий заколот Пригожина погіршив існуючі лінії розколу в російській системі національної безпеки", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російський диктатор Володимир Путін подякував лідерам країн-членів ШОС, серед яких Китай та Індія, за підтримку під час заколоту ПВК “Вагнера”. На віртуальному саміті ШОС Путін заявив, що світ стикається з ризиком конфліктів. Це відбувається через економічну та фінансову нестабільність, і цей ризик зростає.

Головне