Протестувальники повністю блокують проїзд фур у бік Польщі на трьох напрямках, - ДПСУ

Протестувальники повністю блокують проїзд фур у бік Польщі на трьох напрямках, - ДПСУ

Аграрії у Польщі не припиняють блокувань кордону з Україною на п'яти напрямках, у чергах з польського боку нині скупчилось понад 1000 вантажних транспортних засобів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Польські фермери продовжують блокувати рух для вантажних ТЗ. Ці дії вони вчиняють на п'яти напрямках - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині". Сукупно на всіх цих напрямках на території Польщі, станом на ранок, перебуває трохи більше 1000 вантажівок. Найбільше - напроти КПП "Рава-Руська" та "Ягодин", - зазначив він. 

Інакшою є ситуацію і проїздом ваговозів з України в бік Польщі.  Блокувальники не пропускають жодної машини у сій бік на пунктках перетину "Рава-Руська", "Ягодин" та "Шегині", на всіх трьох напрямках показники перетину нульові. На інших двох - "Устилуг" та "Угринів" - трохи руху є, фермери пропускають по одній-дві фури на годину.

Українські активісти, своєю чергою, акції на кордоні припинили.

"На території України поблизу кордну ми не фіксуємо знаходження чи українських перевізників, чи українських фермерів, яке це було раніше. Вони просто розуміють, що кількість перетинів кордону досить незнана і своєю присутність поруч з кордоном вони не зможуть донести того, що хотіли б", - підсумував він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 15 березня фермери у Польщі заблокували пункт пропуску "Хижне" на кордоні зі Словаччиною. До таких дій аграрії вдалися через те, що "саме цими дорогами в Польщу нібито заїжджає агропродукція з України та росії".

 

 

 

Головне