Протест польських фермерів спричинив величезний затор на польсько-німецькому кордоні

Протест польських фермерів спричинив величезний затор на польсько-німецькому кордоні

Сільськогосподарська блокада на польсько-німецькому кордоні, поблизу Слубіце, розпочалася о 13:00 17 березня та триватиме до 20 березня. Через протест на пункті пропуску утворився затор. Про це повідомляє Radio Zet.

Речник польської поліції та заступник інспектора Марчін Малуди повідомив, що рух автострадою А2 поблизу Слубіце буде перекрито з обох боків. 

Під час акції на розв'язках А2 будуть цілодобово працювати поліцейські патрулі.

"Західний кордон залишатиметься закритим до тих пір, поки не закриють фактично східний кордон", — заявили протестувальники.

Поліція, своєю чергою, закликає водіїв бути обережними.

Суть протестів

Польські фермери протестують вже протягом кількох місяців. Вони вимагають скасувати або послабити обмеження, які накладає план Європейського Союзу "Зелений курс". Цей проєкт спрямований на боротьбу зі змінами клімату і повернення чинності митних зборів на імпорт сільськогосподарської продукції з України, які Брюссель скасував після повномасштабного вторгнення росії в Україну в 2022 році.

Нагадаємо, продовжуються перипетії і на кордоні Польщі з Україною. Аграрії надалі продовжують блокувати п'ять напрямків: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині". Станом на ранок, 17 березня, у чергах на території Польщі сукупно застрягло понад 1000 фур. І якщо рух в бік України, хоч і зі складнощами, але відбувається, то у зворотному напрямку машини майже не їдуть.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 15 березня фермери у Польщі заблокували пункт пропуску "Хижне" на кордоні зі Словаччиною. До таких дій аграрії вдалися через те, що "саме цими дорогами в Польщу нібито заїжджає агропродукція з України та росії".

Головне