Примусова евакуація з Куп'янщини: лишилося вивезти чотири родини

Примусова евакуація з Куп'янщини: лишилося вивезти чотири родини

Примусова евакуація з Куп'янського району Харківської області триває. Наразі лишилося вивезти чотири родини, у яких є діти.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі.

"Дуже сподіваюся, що ми цього тижня завершимо евакуацію з цього напрямку. Це чотири родини. Підстави різні. Ми їх шукаємо, вони виїхали зі своїх місць постійного проживання. За нашими даними, вони продовжують перебувати на Куп'янському напрямку. Вони перебувають у населених пунктах, звідки оголошена евакуація. Нацполіція робить побудинкові обходи, шукає сім'ї, щоб проводити евакуацію", - повідомив очільник Харківської ОВА.

Олег Синєгубов також додав, що люди часто люди нехтують безпекою волонтерів, які їх вивозять.

"Відбувається те, що люди погоджуються, домовляємося на завтра, волонтери приїжджають, ризикуючи життям, а людей немає. Починають опитувати сусідів - родина виїхала", - сказав керівник ОВА.

Крім того, розглядається питання щодо оголошення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб сімей з дітьми з інших прифронтових населених пунктів Куп'янського району. Зокрема, йдеться про евакуацію з частини самого міста Куп'янськ, яка перебуває під постійними обстрілами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Сумщині на сьогодні діють три евакуаційні маршрути для осіб, які їдуть додому з захоплених росіянами територій. Останній був запроваджений 17 листопада і стосується людей, які повертаються через КПП "Покровка". Додатковий автобусний евакуаційний маршрут пролягає від Сум до Дніпра через Полтаву. 

Головне