Президент Грузії незадоволена наміром уряду відновити польоти з росії

Президент Грузії незадоволена наміром уряду відновити польоти з росії

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі незадоволена наміром уряду країни відновити авіасполучення з росією, повідомляють Новости-Грузия.

За її словами, Грузія повинна піклуватися про своїх громадян, однак виконувати забаганки рф недопустимо.

"Ми повинні піклуватися про своїх громадян або колишніх громадян за кордоном, це має бути одним із пріоритетів і комплексною стратегією. Але не танцювати під дудку Кремля в обраний ним час!", - заявила Зурабішвілі.

Також вона додала, що грузинський уряд своє рішення пояснює переживаннями за долю співвітчизників за кордоном.

"Цікаво, чому я не змогла за чотири роки переговорів з юстицією домогтися будь-якого результату щодо спрощення надання їм громадянства Грузії?", - підкреслила Саломе Зурабішвілі.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін у середу, 10 травня, оголосив про скасування росією візового режиму з Грузією. Він також скасував заборону на польоти в країну російських авіаперевізників. Згодом заступниця голови Міністерства економіки Грузії Маріам Кврівішвілі заявила, що влада країни збирається дозволити прямі рейси російських авіакомпаній, які не потрапили під санкції.

Як повідомляли "Ми-Україна", представник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано заявив, що Грузія не повинна пускати російські літаки на свою територію.

Головне