Президент Литви підтримав ідею відправки західних військ в Україну

Президент Литви підтримав ідею відправки західних військ в Україну

Президент Литви Гітанас Науседа підтримує ідею про можливу відправку іноземних військ в Україну для навчань, інформує LRT.

"Я вітаю спрямування місій на територію України як ідею і досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми всі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо", - зазначив Науседа.

Він наголосив, що європейські чиновники не повинні зважати на можливу реакцію Кремля при прийнятті подібних рішень.

"Якщо ми почнемо говорити, що ні, володимиру путіну не сподобається те чи це, то ми ніколи не ухвалимо рішення. Саме тому я вчора сказав і президенту Макрону, і засобам масової інформації, що ми маємо перестати проводити для себе червоні лінії", - додав президент Литви.

Варто зазначити, що країнам Європи не вдасться просто пересидіти війну в Україні.

"Так само, як Чехословаччина не задовольнила Гітлера, Україна не задовольнить путіна. Після країн Балтії та Польщі цього теж не буде. Жодна з європейських держав наразі не може бути в безпеці", - заявив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, колишній посол США в НАТО Іво Даалдер повідомив, що начальник французького Генштабу генерал Тьєррі Буркхард звертався до союзників по НАТО з ініціативою відправлення військ в Україну

Головне