Президент Чехії без попередження стрибнув з парашутом у прямому ефірі

Президент Чехії без попередження стрибнув з парашутом у прямому ефірі

Чинний чеський президент та ексголовком ЗС країни Петр Павел здивував населення своєї держави, виконавши у прямому ефірі один з основних способів десантування, а саме стрибок з парашутом. 62-річний глава держави взяв участь у місцевій спортивній події "Авіаспортсмен року-2023", пише Blesk. 

Те, що Петр Павел братиме участь у заході до останньої трималось у таємниці. Про це було відомо лише його дружині та організаторам події. Чехи про це дізнались вже з телеекранів.

Сам президент розповів, що перший такий стрибок він здійснив ще до досягнення 15-річного віку. В цілому на його рахунку 150 стрибків з парашутом. 

"Я починав із десантників в армії, свої перші стрибки я навіть зробив ще до п'ятнадцяти років", - заявив він. 

Видання розповіло, що президента постійно супроводжують його тілоохоронці.

"Звичайно, охорона додивилася літак. Один із охоронців перебував усередині. Але президентові довелося підписати заяву про те, що він бере на себе відповідальність за певний період польоту", - розповів головний редактор спортивної редакції Česká televize Міхал Дусік.

Також лідеру довелося пройти спеціальне медобстеження, щоб перевірити, чи може він узагалі стрибати з парашутом. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну жителі Чехії пожертвували на користь нашої країни більш як 235 мільйонів євро. 

Головне