Прем'єр Словаччини підтримав Орбана у блокуванні 50 млрд євро для України

Прем'єр Словаччини підтримав Орбана у блокуванні 50 млрд євро для України

Словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо після зустрічі з угорським прем'єром Віктором Орбаном у Будапешті заявив, що підтримує блокування для України 50 мільярдів євро допомоги. 

Про це Роберт Фіцо заявив після зустрічі з Орбаном в Будапешті. На його думку, мова йде про "законну" боротьбу проти змін до бюджету ЄС - адже навіть в разі виділення таких коштів "через два-три роки" нічого не зміниться.

"З кожного боку на сто тисяч більше загиблих солдатів, і ніхто не просунуся вперед. Росіяни продовжать свій військовий контроль над Донецьком і Луганськом. Звісно, вони не підуть із Криму, але позиція росії на переговорах покращиться", – додав Фіцо.

Також він нагадав та повторив своє твердження про те, що війна "не має військового рішення".

Нагадаємо, Латвія досягла прогресу у створенні "коаліції дронів", майже 20 країн приєдналися для допомоги в озброєнні ЗСУ. Про це повідомив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс виданню Bloomberg.

Це дозволить передати Силам оборони України "тисячі" нових БПлА.

"Основна мета - зробити все, щоб якомога більше цих безпілотників також було доставлено в Україну", - наголосив Спрудс.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України та Фам Минь Чин зустрілися в рамках економічного форуму в Давосі. Володимир Зеленський подякував В’єтнаму за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за гуманітарну допомогу нашій державі.

"Відзначили важливість активізації двосторонніх відносин, оскільки Україну та В’єтнам поєднують багаторічні зв’язки. Закликав підтримати імплементацію пунктів Української формули миру".

 

 

 

 

Головне