Працював на користь країни-агресора: у Києві викрили ексадвоката, який закликав захопити владу в Україні

Працював на користь країни-агресора: у Києві викрили ексадвоката, який закликав захопити владу в Україні

У Києві викрили колишнього адвоката, який підтримував захоплення державної влади в Україні та закликав до цього. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

За даними СБУ, чоловік стверджував, що він є "лідером громадської думки" і провокував громадян до заворушень через свої відео на YouTube, де у нього було понад 100 тисяч підписників.

У спецслужбі додали, що чоловік намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України та підбурював громадян до силових дій з метою повалення конституційного ладу в нашій державі.

"Відеозвернення" фігуранта одразу підхоплювали російські інтернет-ресурси, серед яких Телеграм-канали "вагнерівців". Ворожі пропагандисти подавали сюжети псевдоактивіста як "позицію" пересічних громадян України і тим самим намагалися зашкодити міжнародному іміджу нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Експерти провели ряд експертиз і встановили, що публічні матеріали фігуранта підтверджують його підривну діяльність на користь країни-агресора.

СБУ повідомила зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Правоохоронці продовжують роботу зі встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ викрила інформатора рф у районі Слов’янська у Донецькій області. Чоловік коригував ворожі удари голосовими повідомленнями.

Головне