Пожежу у Харкові, яка виникла внаслідок атаки "шахедів", локалізовано, - ОВА

Пожежу у Харкові, яка виникла внаслідок атаки

Пожежу у Немишлянському районі Харкова, яка виникла внаслідок атаки ворожих ударних дронів-камікадзе "шахедів", наразі локалізовано. Екстрені служби ліквідовують наслідки удару.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі. За його словами, загалом до ліквідації наслідків пожежі було залучено понад 200 рятувальників.

Відомо, що судово-медичний експерт проведе ДНК-експертизу тіл сімох загиблих осіб. Вони сильно обгоріли внаслідок пожежі.

Усі постраждалі є мешканцями будинків по вулиці Котельній. Через російський обстріл без електропостачання перебуває понад 1000 споживачів. Фахівці вже працюють над поверненням електрики людям. Крім того, деякі домогосподарства тимчасово відключенні і від газопостачання. Це триватиме аж поки рятувальники не завершать всі необхідні роботи з ліквідації наслідків удару.

"Профільні служби продовжують бути на місцях: усувати наслідки влучання й пожежі, документувати вчинений терористичний акт, надавати необхідну допомогу постраждалим", - заявив очільник ОВА.

Крім того, як повідомили в прокуратурі, розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський прокоментував удар по Харкову з боку російських військ у ніч проти суботи, 10 лютого. За його словами, вдалося врятувати чотирьох людей, і серед них одна дитина. Він зазначив, що "реальність завжди говорить більше, ніж будь-які слова".

Головне