Посольство США у Мінську закликало своїх громадян негайно залишити країну

Посольство США у Мінську закликало своїх громадян негайно залишити країну

Посольство США у Мінську закликало своїх громадян негайно залишити країну після закриття двох пунктів пропуску на кордоні Литви та Білорусі.

Про це повідомила пресслужба посольства США у Мінську на сторінці у Twitter. Як зазначається, відповідний заклик прозвучав після того, як Литва закрила два пункти пропуску на кордоні з Республікою.

Зокрема, закрили пункти пропуску на кордоні з Білоруссю у Тверячюс/Відзи та Сумскас/Лоша. Уряд Литви у п'ятницю, 18 серпня, ухвалив рішення призупинити їхню роботу через наплив нелегальних емігрантів.

При цьому інші пункти пропуску ще працюють. Проте громадян США все одно просять залишити територію Республіки Білорусь.

"Не їздіть до Білорусі. Громадяни США в Білорусії повинні негайно виїхати", — йдеться в повідомленні посольства.

https://twitter.com/USEmbBy/status/1693622862777618663

Нагадаємо, на литовському КПП “Шумскас”, одному з двох закритих 18 серпня на литовсько-білоруському кордоні, з’явилися перші оборонні укріплення проти можливого вторгнення, повідомив депутат парламентського Комітету нацбезпеки та оборони Лаурінас Кащюнас.

За його словами, у Литві буде 19 парків, де зберігатимуться контрмобільні та фортифікаційні засоби.
У разі потреби ці інженерні споруди будуть оперативно використані для зупинки ворога. Перший такий парк з’явиться восени 2023 року, реалізація всього проєкту займе рік.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, найманці ПВК “Вагнера” покидають Білорусь через відсутність фінансування. Відомо, що частина найманців поїхала в країни Африки. Білоруське підпілля фіксує зменшення найманців ПВК “Вагнера” на території країни з 5,8 тис. до 4,4 тис.

Головне