Посол Грузії покинув Київ за рішенням Зеленського

Посол Грузії покинув Київ за рішенням Зеленського

Посол Грузії Георгій Закарашвілі у четвер, 6 липня, залишив столицю України на вимогу МЗС, пише Interpressnews.

“Георгій Закарашвілі був змушений покинути Київ за рішенням президента України”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що українська влада висловила протест Грузії через стан екс-президента країни Михеїла Саакашвілі, який також є громадянином України. 

МЗС закликає відпустити Саакашвілі та передати його на лікування до України. 

За словами представника партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе, у Саакашвілі не хвороба, а "реклама резекції шлунка" і звинуватив колишнього президента в тому, що він погано їсть.

“МЗС України вимагає від посла Грузії залишити країну для проведення консультацій, у правлячій партії країни заявили, що будь-які консультації щодо цього питання виключені”, - йдеться у повідомленні.

В МЗС Грузії відреагували на дане рішення та зазначило, що дії Києва несправедливі. Але Тбілісі "утримується від будь-якої додаткової реакції на кроки, що робляться Україною, і подальшого загострення ситуації".

Георгій Закарашвілі - колишній директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ Грузії. У 2021 році він був призначений на посаду посла Грузії в Україні.

Нагадаємо, раніше у  Грузії заявили, що будь-які консультації на тему колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі виключені

Як писав “Ми-Україна”, Президент Володимир Зеленський доручив МЗС висловити протест послу Грузії у зв’язку із погіршення стану здоров’я колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. 

Головне