Польські фермери розсипали українське зерно на кордоні: Мінагрополітики різко відреагувало

Польські фермери розсипали українське зерно на кордоні: Мінагрополітики різко відреагувало

Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засуджує навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні. Про це повідомили в заяві Мінагрополітики.

"Вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя", – йдеться в заяві.

Водночас у міністерстві подякували полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу.

"Окремо хочемо зазначити, ми абсолютно впевнені, що такі випадки не зможуть вплинути на нашу спільну боротьбу і на велику підтримку польського народу, яку ми відчуваємо протягом двох років у війні проти російського загарбника", – додали в Мінагрополітики.

Нагадаємо, польські протестувальники, як і обіцяли напередодні, заблокували ще два пункти пропуску на кордоні з Україною та поновили акцію протесту на КПП "Шегині-Медика". Як повідомили в Держприкордонслужбі, до переліку заблокованих додалися пункти перетину "Зосін-Устилуг" та "Долгобичув-Угринів". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 12 лютого блокування руху відбувалось лише на двох пунктах перетину - "Ягодин" і "Рава-Руська", "Шегині" зранку ще працював. Черга вантажівок на в'їзд в Україну ще кілька годин тому становила близько 1000 авто. 

Головне