Польські фермери анонсували чотириденне блокування кордону з Німеччиною

Польські фермери анонсували чотириденне блокування кордону з Німеччиною

Аграрії у Польщі оголосили, що упродовж чотирьох днів, починаючи від 17 березня, блокуватимуть рух на спільному з Німеччиною прикордонному переході у Швєцко. 

Як пише DW, протестувальники заявили, що блокуватимуть рух усіма смугами в обох напрямках.

Вказаним прикордонним переходом, що стоїть на автодорозі, яка поєднує польську столицю з німецькою, щоденно користуються близько 17 000 вантажних транспортних засобів. 

Влада обох країн, як Польщі, так і ФРН прогнозують виникнення масштабних заторів на дорогах. 

Як відомо, фермери у Польщі протестують вже кілька місяців і вимагають скасувати або послабити обмеження, накладені планом ЄС "Зелений курс", а також повернути митні збори на імпорт сільськогосподарської продукції з України. КПП у Швєцко вони вже перекривали на добу у лютому, того разу до кордону блокувальники стягнули пів тисячі тракторів та близько 300 ваговозів.

Нагадаємо, не стихають перипетії і на кордоні Польщі з Україною. Аграрії надалі продовжують блокувати п'ять напрямків - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині". Станом на ранок 17 березня у чергах на території Польщі сукупно застрягло більше 1000 фур. І якщо рух в бік України, хоч і зі складнощами, але відбувається, то у зворотному напрямку машини майже не їдуть. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 15 березня фермери у Польщі заблокували пункт пропуску "Хижне" на кордоні зі Словаччиною. До таких дій аграрії вдалися через те, що "саме цими дорогами в Польщу нібито заїжджає агропродукція з України та росії".

Головне