"Полювали на нього не вперше, але цього разу точно знищений": Юсов про ураження російського "Сергія Котова"

В українській розвідці заявили, що серед екіпажу патрульного корабля «Сергей Котов» Чорноморського флоту рф, який потопили в Криму, є загиблі моряки. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Стосовно екіпажу ситуація зʼясовується. Є загиблі і поранені, проте є ймовірність, що частина екіпажу змогла евакуюватись – принаймі відомо про понад 10 карет швидкої, які на найближчій ділянці суходолу були викликані ворогом, тобто евакуаційна операція проводилась", – розповів представник ГУР МО в ефірі Радіо Свобода.

За словами Юсова, цей корабель раніше брав участь в атаці на острів Зміїний, а також на ньому планували розмістити зенітно-ракетні комплекси.

"Блискуча операція, і "Сергій Котов" цього разу вже точно знищений. Полювали на нього не вперше, і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт", — сказав він.

Юсов зазначив, що це була не випадкова атака, а довготривала операція: "Умовно п'ять прямих влучань морськими дронами випадково не трапляються".

Нагадаємо, у ніч проти 5 березня українські військові уразили в окупованому Криму патрульний корабель "Сергей Котов" Чорноморського флоту рф. Про це українським ЗМІ повідомили джерела в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Судно зазнало значних пошкоджень. Доля екіпажу поки невідома.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнення між російськими окупантами та українськими захисниками. Про це повідомили у Генштабі.

Головне