Поляки знову страйкують: ускладнено рух на одному з пунктів перетину кордону

Поляки знову страйкують: ускладнено рух на одному з пунктів перетину кордону

Поляки влаштували страйк перед одним з пунктів пропуску на польсько-україснькому кордоні. Йдеться про КПП "Долгобичув - Угринів", інформує пресцентр Держприкордонслужби.

У ДПСУ уточнили, щопротестна акція є одноденною і триватиме з 9:00 до 16:00.

"10 травня з 9:00 до 16:00 перед пунктом пропуску "Долгобичув - Угринів" буде проходити одноденний страйк на вантажних напрямках: вʼїзд та виїзд з України", - вказано у дописі. 

Як зазначається, на рух легковиків та автобусів діяльність страйкарів не вплине.

Нагадаємо, 29 квітня польські фермери розблокували для руху вантажних транспортних засобів останній блокований ними пункт перетину "Гребенне – Рава-Руська". Від того дня на всі КПП на кордоні Польщі та України оформлення та пропуск через кордон вантажівок в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

У Мінагро повідомили, що продовжуватимуть підтримувати зв'язок з колегами з Польщі. Сторони домовились щомісяця обмінюватися цифрами щодо транзиту аграрної продукції. Це потрібно, аби контролювати ситуацію в цілому.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Мінекономіки повідомили, що Україні вдалося вийти на довоєнні показники експорту. За підсумками квітня експорт продукції мав рекордні показники - наша держава експортувала більш як 13 млн тонн продукції на 3,3 млрд доларів, тим самим перевершивши показники лютого 2022 року.

 

 
 

Головне