Поляки збираються заблокувати рух ще одним КПП на кордоні: що відомо

Поляки збираються заблокувати рух ще одним КПП на кордоні: що відомо

Фермери у Польщі мають намір заблокувати рух вантажних транспортних засобів на ще одному пункті перетину. Йдеться про напрямок "Краківець", інформує Львівська митниця.

Блокада цього пункту перетину буде тимчасовою і триватиме упродовж двох діб. 

"За інформацією польської сторони, перед пунктом пропуску "Корчова – Краківець" з 09:00 18.04.2024 по 09:00 20.04.2024 року можливе блокування вантажних транспортних засобів, які рухаються в Україну", - йдеться у повідомленні митників.

Попередньо, польські аграрії пропускатимуть не більше одного ваговоза на годину.

Вантажні ТЗ з "гуманітаркою" та вантажами військового призначення проїжджатимуть без перешкод.

Нагадаємо, напередодні, 16 квітня, протестувальники розблокували рух вантажівок через пункт перетину  "Долгобичув-Угринів". У Держприкордонслужбі повідомили, що проїзд ваговозів повернуся до звичайного режиму. 

На сьогодні блокування триває на двох напрямках - "Ягодин" та "Рава-Руська". У чергах на польській стороні станом на ранок 17 квітня скупчилось близько 570 вантажних ТЗ. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук розповів, що ще 27 березня Україна в ході урядової зустрічі профільних міністерств презентувала Польщі варіант вирішення ситуації з блокуванням фермерами кордону, вигідний для обох сторін. Він додав, що у відповідь на пропозицію заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак влаштував демарш і блокування перевезень продовжилось. 

 



 
 
 
 

Головне