Поляки заблокували рух ваговозів на кордоні з ФРН: подробиці

Поляки заблокували рух ваговозів на кордоні з ФРН: подробиці

У Польщі фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Німеччиною, йдеться про пункт перетину поблизу Франкфурта-на-Одері. Як пише німецька газета Der Spiegel, протестувальники заблокували трасу A12, якою щодня проїжджає близько 17 000 вантажних ТЗ.

Спочатку мітингарі обіцяли, що їхня акція триватиме до 20 березня. Втім після переговорів з місцевою владою запевнили, що припинять блокаду сьогодні в обід.

Німецькі правоохоронці закликали перевізників за можливості не використовувати автомагістраль А12. Попередження розповсюджується і на тих, хто їде приватним легковим транспортом. Поліція зауважила, що сьогодні краще обирати для проїзду пункти перетину Помеллен (Pomellen) на автобані 11 у Мекленбурзі-Передній Померанії та Форст (Forst) на автодорозі А13.

Як відомо, у неділю, 25 лютого, у Франкфурті-на-Одері страйкували німецькі фермери. Вони вигнали до міського мосту машини та трактори. Аграрії у ФРН влаштовують протести, аби продемонструвати свою незгоду з анонсованим зменшення субсидій на сільськогосподарське дизельне паливо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 25 лютого на польській залізничній станції у Котомеж була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Внаслідок цього пошкоджено 160 тонн зерна, які прямували транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу. Надзвичайний і повноважний посол України в Польщі Василь Зварич закликав місцеву владу вжити всіх можливих заходів для виявлення та покарання винних у цьому інциденті.

 
 

Головне