Поліція: Інформація про скоєння підлітками самогубств у Києві сьогодні - фейк

Поліція: Інформація про скоєння підлітками самогубств у Києві сьогодні - фейк

Поліція повідомила, що інформація про скоєння підлітками самогубств у Києві, яку поширили у вівторок, 24 жовтня, - фейк. Про це заявила пресслужба поліції Києва в Telegram-каналі.

Як зазначається, сьогодні деякі Telegram-канали опублікували новини про нібито скоєння кількох самогубств неповнолітніми в різних районах столиці. Інформацію про це спростували. При цьому такі повідомлення можуть бути поширені, аби привернути увагу та збільшити кількість читачів. Подібні фейки можуть викликати панічні настрої у суспільстві.

Поліція закликала не поширювати недостовірну інформацію, яка стосується кримінальних подій та правопорушень. Це може ввести в оману читачів ресурсів, а також сприяти поширенню фейкової інформації у новинах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у вівторок, 17 жовтня, мережею став ширитись фейк - відеосюжет з логотипом національного марафону “Єдині новини”. Там розповідалося про нібито новий графік тривалого відключення світла по всіх містах України з посиланням на заяву голови "Укренерго" Володимира Кудрицького. 

Головне