Подоляк розповів про те, що найбільше обурило на саміті НАТО

Подоляк розповів про те, що найбільше обурило на саміті НАТО

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк розповів про те, що найбільше обурило у перший день на саміті НАТО у Вільнюсі. Зокрема, це те, що росії не дали належну оцінку.

Про це Подоляк розповів в ефірі ток-шоу "На часі" на телеканалі "Ми-Україна".

"Зокрема, що російська федерація використовує терористичні методи ведення війни, що вона порушує свідомо всі можливі конвенції, в тому числі щодо війни. І вони так обережно сказали: "ну ми ж росією не воюємо", - розповів радник ОП в ефірі.

Подоляк також зазначив, що його дивує найбільше якраз неготовність називати речі своїми іменами. Це символічно говорить росії, що її продовжують боятися.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну прийматимуть в Альянс за прискореною процедурою без плану дій щодо членства (ПДЧ). За словами Столтенберга, у середу, 12 липня, буде зустріч країн НАТО за участі президента Володимира Зеленського.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 липня, виступив на центральній площі у Вільнюсі з промовою. Глава української держави подякував усім, хто перебуває на площі та міжнародним партнерам. Особливо він висловив подяку Литві, яка всіма силами підтримує Україну у війні та просуває її вступ до НАТО. Він також подякував президенту Литви Ґітанасу Науседі. Останній завжди допомагає Україні та надає важливу оборонну підтримку.

Крім того, під час свого виступу президент підняв бойовий прапор з Бахмута. Він заявив, що він хоч і пробитий кулями, але живий, гордий та вільний.

Головне