Подоляк: росія не хоче відповідати за свої злочини і йти з окупованих територій

Подоляк: росія не хоче відповідати за свої злочини і йти з окупованих територій

Про переговори не може бути мови. росія не планує виходити з тимчасово окупованих територій та відповідати за власні злочини. Єдиний вихід в цій ситуації це перемога України у війні проти агресора.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк на своїй сторінці в Twitter. За його словами, у своїй періодичній риториці про "мир й переговори" російська влада заявляє, що не має наміру покидати територію України й відповідати за свої злочини.

"Це ще один доказ того, що ні про які переговори не може бути й мови. Тільки українська перемога, інакше війна в Європі не закінчиться, а росія буде злочинно домінувати у світі", - заявив радник керівника ОП.

Напередодні заступник міністра закордонних справ рф Сергій Вершинін заявив, що росія готова до переговорів з Україною. Однак вони мають бути без будь-яких попередніх умов та "на основі тієї реальності, яка існує".

"Так, класика каже, що будь-які воєнні дії закінчуються переговорами, і ми природно вже говорили, що ми до таких переговорів будемо готові. Але тільки до переговорів без попередніх умов, переговорів на основі тієї реальності, яка існує. Переговорів з урахуванням тих цілей, які ми озвучили публічно", - додав Вершинін.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що росія вже починає благати про переговори з Україною. За його словами, благання рф свідчать про те, що Кремль вже розуміє – досягти бажаного в Україні не вдасться.

Головне