Поблизу Канарських островів врятували щонайменше 227 мігрантів

Поблизу Канарських островів врятували щонайменше 227 мігрантів

Щонайменше 227 мігрантів було врятовано поблизу іспанських Канарських островів у четвер, 22 червня.

Про це повідомило видання BBC. Як зазначається, екстрені служби заявили, що мігранти пливли на надувних човнах поблизу островів Лансароте і Гран-Канарія.

Кілька пасажирів цих човнів були доставлені до лікарні для надання медичної допомоги.

Водночас попри те, що Канарські острови розташовані біля західного узбережжя Африки, вони є частиною Іспанії. Саме тому багато мігрантів подорожують з Африки на архіпелаг у надії дістатися материкової Європи.

Західний африкансько-атлантичний міграційний шлях вважається одним із найсмертоносніших у світі. Більшість подорожуючих походять з Марокко, Малі, Сенегалу, Кот-д’Івуару та інших частин Африки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, грецька влада отримала попередження про черговий виявлений неподалік острова Пілос човен з мігрантами. Інформація про судно надійшла всього за два після того, як в неподалік південного узбережжя Греції затонув човен із сотнями мігрантів на борту. За попередніми даними, на борту перебуває близько 45 осіб.

Напередодні неподалік південного узбережжя Греції у середу, 14 червня, вранці перекинувся та затонув човен із сотнями мігрантів на борту. За попередніми даними, загинуло 78 пасажирів судна, однак жертв після закінчення рятувальної операції може виявитись набагато більше. Місцева влада опівдні повідомила про 104 врятованих мігрантів, однак скільки їх усього було на борту невідомо. Чотирьох врятованих ушпиталили з симптомами переохолодження.

Головне