Поблизу Греції перекинувся човен з мігрантами: загинуло щонайменше 78 людей

Поблизу Греції перекинувся човен з мігрантами: загинуло щонайменше 78 людей

Неподалік південного узбережжя Греції у середу, 14 червня, вранці перекинувся та затонув човен із сотнями мігрантів на борту. За попередніми даними, загинуло 78 пасажирів судна, однак жертв після закінчення рятувальної операції може виявитись набагато більше.

Як пише Reuters, ця корабельна катастрофа є однією з найсмертоносніших в Європі цього року

Місцева влада опівдні повідомила про 104 врятованих мігрантів, однак скільки їх усього було на борту невідомо. Чотирьох врятованих ушпиталили з симптомами переохолодження.

"Ми побоюємося, що кількість загиблих зросте", - наголосив представник Міністерства судноплавства.

Трагедія сталась за 75 кілометрів на південний захід від південного регіону Греції на Пелопоннесі. Затонуле судно відпливло з лівійського міста Тобрук і прямувало до Італії. До пошуку та порятунку людей долучили шість кораблів берегової охорони, фрегат ВМФ, військово-транспортний та вертоліт ВПС, а також кілька приватних кораблів.

Як відомо, Греція є одним з основних шляхів до країн ЄС для біженців та мігрантів із Близького Сходу, Азії та Африки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця грецька влада врятувала 91 мігранта, серед яких 34 дитини, які застрягли на острівці на річці Еврос. Там вони усі перебували щонайменше чотири дні.

Про наявність несподіваних “гостей” на острівці владу Греції повідомили неурядові правозахисні організації. Річ у тім, що півострова належить Туреччині, а інша його частина – Греції. А відтак людям, які там опинились потрібно було перебратися на грецьку сторону, щоб їх можна було звідти евакуювати.

Головне