Південнокорейська влада оголосила евакуацію через обстріли з боку КНДР 

Південнокорейська влада оголосила евакуацію через обстріли з боку КНДР 

Південна Корея оголосила евакуацію з двох свої островів - Пеннендо та Йонпхендо - через їх обстріл з боку КНДР. За даними Сеулу, в їхній бік північний "сусід" випустив більш як 200 снарядів.

"Північнокорейські військові здійснили понад 200 пострілів у районі Чансан-гот у північній частині острова Пеннендо та у північних районах острова Йонпхендо",цитує Reuters заяву представника Міноборони Південної Кореї.

У відомстві зазначили, що жодних руйнувань або жертв внаслідок обстрілів не було. проте наголосили, що такими діями КНДР посилює напругу на Корейському півострові. Південнокорейське Міноборони заявило, що вживатиме заходів у відповідь.

"Північна Корея несе повну відповідальність за ескалацію кризи, і ми закликаємо їх негайно припинити ці дії", – додали в оборонному відомсті.

У Йонпхендо проживає трохи більше 2000 людей. На острові також присутній військовий контингент. Населення острова Пеннендо складає близько 4900 осіб. 

До цього вогонь по Йонпхендо Північна Корея відкривала у 2010 році. Тоді на острові внаслідок атаки загинуло четверо осіб, включно  двома цивільними. Та атака вважається перший нападом КНДР на цивільне населення Південної Кореї від закінчення Корейської війни.

Нагадаємо, днями лідер північнокорейського режиму Кім Чен Ин заявив, що війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті. Він заявив, що на тлі цього його країна у 2024 році нарощуватиме свій ядерний арсенал, виведе на орбіту додаткові супутники-шпигуни та будуватиме дрони військового призначення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Білий дім заявив, що армія рф днями застосувала балістичні ракети малої дальності, які отримала від північнокорейського режиму, для завдання ударів по Україні. 

Головне