Війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті, - Кім Чен Ин

Війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті, - Кім Чен Ин

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, підбиваючи підсумки 2023 року заявив, що політика, яку провадить Вашингтон зробила війну неминучою. А відтак КНДР у 2024 році нарощуватиме свій ядерний арсенал, виведе на орбіту додаткові супутники-шпигуни та будуватиме дрони військового призначення.

"Через безрозсудні дії ворогів щодо вторгнення до нас, це факт, що війна може спалахнути будь-якої миті на Корейському півострові", - цитує словами Кім Чен Ина Reuters.

Під час виступу лідер КНДР віддав наказ Збройним силам країни бути готовими "заспокоювати південну Корею", зокрема застосовуючи  проти сусіда ядерні бомби, якщо той нападе. 

Як відомо, США неодноразово заявляли, що відкриті для перемовин з керівництвом Північної Кореї. Водночас нещодавно Вашингтон запровадив нові санкції проти КНДР у зв'язку зі здійсненням країною випробувань ракет, що суперечить нормам ООН.

Нагадаємо, раніше цього місяця Міноборони Північної Кореї заявило, що вважатиме будь-яке втручання США у її супутникові операції рівнозначним оголошенню війни. КНДР пригрозила застосувати наявні у країни "засоби стримування", якщо напад на її стратегічні об'єкти буде невідворотним. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, пані посол США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що КНДР передала рф понад тисячу контейнерів з боєприпасами. Вона наголосила, що у Вашингтона є докази, які підтверджують цей факт.

Головне