рф била по Україні балістичними ракетами з КНДР: у Британії та США відреагували

рф била по Україні балістичними ракетами з КНДР: у Британії та США відреагували

Британське МЗС виступило із заявою на тлі застосування російською армією балістичного озброєння північнокорейського виробництва. Відомство закликало владу КНДР відмовитись від подальшої передачі боєприпасів агресору, пише Reuters.

"Британія рішуче засуджує рішення рф використовувати балістичні ракети, отримані з Північної Кореї, у нещодавніх атаках на Україну. Ми закликаємо КНДР припинити постачання зброї до росії", - заявив представник МЗС країни. 

Він додав, що у разі продовження надання Пхеньяном військової допомоги Москви Північна Корея зіткнеться з новими санкціями.

"Велика Британія продовжуватиме співпрацювати з партнерами, аби гарантувати, що КНДР заплатить високу ціну за підтримку незаконної війни рф в Україні", - вказано у заяві представника британського відомства

До цього Білий дім заявив, що армія рф днями застосувала балістичні ракети малої дальності, які отримала від північнокорейського режиму для завдання ударів по Україні. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки адміністрації президента США Джон Кірбі заявив, що Вашингтон підніме це питання у Раді Безпеки ООН та анонсував запровадження додаткових санкцій проти тих, хто " сприяє угодам з озброєнням".

Нагадаємо, видання WSJ дізналось, що Кремль активно домовляється з Іраном про закупівлю балістичних ракет. Попередні прогнози свідчать, що перші їх поставки можуть відбутися вже цієї весни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця пані посол США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що КНДР передала рф понад тисячу контейнерів з боєприпасами

Головне