Південна Корея долучиться до реалізації української формули миру

Південна Корея долучиться до реалізації української формули миру

Південна Корея братиме участь у робочій групі з імплементація положень Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє представник адміністрації південнокорейського президента у Yonhap. 

Рішення було прийнято за підсумками участі радника президента Південної Кореї з нацбезпеки Чо Те Йона в консультаціях у Саудівській Аравії минулими вихідними. В яких більшість представників 45 країн висловили прихильність припиненню війни та швидкому відновленню миру в Україні. 

Учасники переговорів у Саудівській Аравії, де обговорювали створення робочої групи для імплементації української Формули миру. Вони домовилися продовжити обговорення і провести невдовзі нову зустріч на рівні радників та підготувати саміт "Формула миру", запропонований Зеленським.

"Згідно з одним із ключових пунктів запропонованої нами "Ініціативи миру та солідарності в Україні", ми візьмемо участь у робочій групі з реалізації Формули миру", – сказав представник президентської адміністрації.

Нагадаємо, що США закуплять для України установки “Gepard” на понад 118 мільйонів доларів. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Австралія виділяє для України новий пакет військової допомоги. Він включає 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.