Військова допомога Україні: Австралія передасть ще 30 БТР Bushmaster

Військова допомога Україні: Австралія передасть ще 30 БТР Bushmaster

Австралія виділяє для України новий пакет військової допомоги. Він включає 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram.

На полях саміту НАТО він провів переговори з прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі. Після зустрічі глава держави заявив, що Австралія надає Україні новий пакет допомоги.

"Дякую! Новий потужний оборонний пакет, включно з 30 Bushmaster. Як завжди, маємо й повне політичне розуміння. Успішна зустріч", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Велика Британія анонсувала новий пакет військової допомоги для України. Він міститиме додаткові боєприпаси для Challenger 2 та понад 70 бойових та логістичних машин, зокрема бойові гусеничні машини розвідки.

Також Велика Британія також забезпечить фінансування реабілітаційного центру для українських військових, які отримали поранення в бою.

Крім того, Україна та Німеччина домовилися про передачу нових пускових установок “Patriot”.

Президент подякував за готовність Німеччини до тривалої, багатолітньої підтримки України та захисту свободи.

У той же час міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що перші винищувачі F-16 можуть з’явитися в українському небі до кінця березня 2024 року.

За його словами, передача Україні винищувачів F-16 пов’язана з дуже складними технічними моментами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, слідчий комітет рф заявив про затримання чоловіка, якого звинувачують у ліквідації командира підводного човна “Краснодар” Станіслава Ржицького. Під час затримання у нього нібито знайшли пістолет із глушником.

Головне