Підлітки у Києві демонстрували нацистську символіку — поліція розпочала кримінальне провадження (відео)

Підлітки у Києві демонстрували нацистську символіку — поліція розпочала кримінальне провадження (відео)

Підлітки у Києві демонстрували нацистську символіку і знімали це на відео. Внаслідок цього поліція розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, у ході моніторингу медіапростору виявлено відеозапис, на якому група осіб під час перебування в одному з житлових районів Києва демонструвала прапор з нацистською символікою.

Ці дії підлітки фіксували на свої мобільні телефони.

Наразі у правоохоронних органах вживають заходи, які покликані встановити усіх причетних до можливого правопорушення осіб.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом поширення нацистської символіки (ч. 1 ст. 436-1 КК України), повідомили в Київській міській прокуратурі.

Нагадаємо, підлітки розтрощили частину поїзда "Конотоп - Хутір-Михайлівський", внаслідок чого їх затримали залізничники. Інцидент трапився у п'ятницю, 10 листопада, близько 22 години. Під час руху потягу двоє неповнолітніх вибили два вікна та виламали приблизно 10 сидінь. Дітей передали поліцейським.За попередніми підрахунками, вагону завдали збитків на понад 100 тис. гривень. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві затримали чоловіка, який вчинив нецензурні дії на площі Майдан Незалежності, осквернивши тим самим іудейський символ - ханукію, встановлену на знак свята Хануки. Інцидент став відомим через соціальні мережі, де з'явилося відео інциденту. Правоохоронці, працюючи з інформацією з соціальних мереж, знайшли та затримали порушника, яким виявився чоловік із Київщини, народжений у 1988 році.

Головне