Певні країн-члени НАТО вже направили військових до України, - МЗС Польщі

Певні країн-члени НАТО вже направили військових до України, - МЗС Польщі

Деякі держави-члени Північноатлантичного альянсу уже реалізували на практиці ініціативу щодо відправлення свого військового контингенту на територію України. Про це очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський розповів від час заходу з нагоди 25-ї річниці вступу Варшави в НАТО.

Про які саме країни йдеться він вирішив не говорити, "на відміну від інших політиків".

Міністр підкреслив, що підтримує запропоновану президентом Франції Еммануелем Макроном стосовно скерування військових країн НАТО до України. Таки крок він назвав "винахідливим ходом", який порушить сценарій Москви. 

"Захід має реалізувати творчо визначену та асиметричну ескалацію", - зазначив Сікорський.

Голова МЗС Польщі додав, що своїм широкомасштабним вторгненням на території України росія продемонструвала, що вона цивілізаційно не здатна сприймати цінності Заходу. Це визначає як державу, яка неспроможна мирно співіснувати з сусідніми країнами, а отже Північноатлантичний альянс має повернутися до своєї початкової ролі.

Нагадаємо, раніше цього місяця міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зяавив, що Варшава відкинула ідею направлення своїх військ в Україну та вважає за краще передати техніку для української армії. Він наголосив на тому, що ця ініціатива належить Франції, а не НАТО загалом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вислови президента Франції Еммануеля Макрона про можливе розміщення західних військ в Україні, не були несподіваними для нашої країни. Він додав, цей крок дозволив би зекономити час Європі.

Головне