Перший український MRAP з рівнем захисту НАТО: представлено бронемашину Inguar-3

Перший український MRAP з рівнем захисту НАТО: представлено бронемашину Inguar-3

В Україні створили нову бойову броньовану машину. Розброка отримала назву Inguar-3, а створила її однойменна українська компанія Inguar.

"Представляємо Inguar3: сучасний MRAP для широкого спектру застосування.

Inguar3 - це легка тактична машина, розроблена для досягнення успіху в різних військових умовах. Сконструйований з високою точністю та розроблений в Україні в тісній співпраці зі військами спеціального призначення та вимогами війни, цей ультрасучасний автомобіль встановлює новий стандарт продуктивності, універсальності та надійності", - зазначили у компанії.

За словами розробників, автівка базується на інноваційній модульній платформі, тож буде доступна у багатьох варіаціях та двох версіях шасі: 4x4 та 6x6. 

У Inguar наголосили, що автомобіль можна використовувати для супроводу, розвідувальних місій чи операцій швидкого реагування. Також на ці бронемобілі можна встановлювати системи залпового вогню чи високоточного озброєння, або ж артсистеми. 

Також розробники розсекретили основні характеристики нової бойової броньованої машини Inguar-3

  • Машина має окремі бронекапсули спереду та ззаду (дозволяють змінювати конфігурацію у варіант десантного автомобіля, пікапа чи носія важкого озброєння).
  • Бронемобіль оснащений комбінованим бронюванням, що складається з алюмінієвих та сталевих плит. Алюмінієві елементи легкі і їх можна швидко замінити, а сталева бронеплита забезпечує основний захист.
  • Inguar-3 має рівень захисту 3a/3b за рівнем захисту НАТО STANAG 4569. Авто може витримувати влучання бронебійних куль калібру 7,62×51 та уламків 155-мм снарядів з 60 метрів (за даними розробників, - ред.).
  • Передбачено протимінний захист.
  • В салоні встановлено камери переднього, заднього та бокового огляду замість дзеркал та камеру нічного бачення.
  • Броньована машина має системи автоматичного пожежогасіння з оптичними датчиками, фільтрації повітря від хімзараження, обігріву салону, кондиціювання повітря.
  • В Inguar-3 передбачено модуль РЕБ з можливістю конфігурування частот.
  • Кліренс у 450 мм забезпечує високу прохідність машини бездоріжжям.
  • Бронемобіль має турбодизельний двигун потужністю 356 к.с. та шестиступінчату автоматичну коробку передач Allison.
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений INGUAR DEFENCE (@inguar)

Як повідомляли "Ми-Україна", з початку цього року в Україні вже зібрали близько 200 тисяч FPV-дронів

Головне