Переобладнав лікарні під військові госпіталі для росіян: СБУ затримала місцевого депутата Харківщини

Переобладнав лікарні під військові госпіталі для росіян: СБУ затримала місцевого депутата Харківщини

Служба безпеки України затримала місцевого депутата в Харківській області. Під час окупації він наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі російських загарбників.

Про це повідомила прес-служба відомства в Telegram-каналі. Як зазначається,поплічником ворога виявився депутат Куп’янської районної ради, який раніше очолював міський відділ охорони здоров’я. Після захоплення райцентру він підтримав російських окупантів і добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування поранених рашистів.

"За це його призначили керівником "відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп‘янського району рф". На цій "посаді" він одразу віддав вказівку переобладнати українські лікарні під військові шпиталі рашистів", - йдеться в повідомленні.

Екс-чиновник особисто розпорядився невідкладно лікувати учасників російських окупаційних угруповань, у тому числі бойовиків терористичних організацій "ЛДНР".

Після звільнення Куп’янська колаборант сподівався уникнути правосуддя і "загубитися" серед місцевих жителів. Втім, співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали.

У зловмисника вилучено оригінали "документів" із доказами його злочинних розпоряджень на користь країни-агресора. На підставі отриманих матеріалів фігуранту повідомлено про підозру ч. 5 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Під час оголошення підозри він повністю визнав свою провину. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки України викрили зрадників, які “зливали” ворогу локації підприємств оборонного комплексу, енергооб’єктів, позицій ЗСУ та звітували про успішність обстрілів. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.