Пентагон готується до іранської відплати: в регіон відправили військові кораблі та ескадрильї винищувачів 

Пентагон готується до іранської відплати: в регіон відправили військові кораблі та ескадрильї винищувачів 

США посилюють військову присутність на Близькому Сході у відповідь на зростаючу напруженість після вбивства високопоставленого лідера ХАМАС - Ісмаїла Ганії - у Тегерані.

Як пише CNN, Міністерство оборони США оголосило про відправку ударної групи авіаносця USS Abraham Lincoln, ескадрильї винищувачів та додаткових військових кораблів у регіон.

"Ми почули чіткі заяви Верховного лідера Ірану про наміри помститися за вбивство лідера ХАМАС і провести нову атаку на Ізраїль. Ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій", - прокоментував рішення координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що міністр оборони Ллойд Остін наказав USS Abraham Lincoln замінити USS Theodore Roosevelt в Оманській затоці. Крім того, в регіон направляються есмінці та крейсери з можливостями протиракетної оборони.

США вже мають у регіоні десантний корабель USS Wasp, здатний провести евакуацію американських громадян з Лівану в разі необхідності.

Американські офіційні особи очікують, що іранська атака може статися найближчими днями і може бути більш масштабною та складною, ніж квітнева атака 2024 року. Лідер "Хезболли" Хасан Насралла натякнув на можливість скоординованої атаки на Ізраїль після вбивства одного з командирів групи в Бейруті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство закордонних справ закликало громадян України утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану через погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході.

Головне