Парламент Болгарії подолав вето президента Радева на угоду про постачання БТР Україні

Парламент Болгарії подолав вето президента Радева на угоду про постачання БТР Україні

Парламент Болгарії на засіданні в п’ятницю, 8 грудня, подолав вето президента країни Румена Радева на угоду про постачання 100 бронетранспортерів Україні.

Про це повідомило болгарське інформаційне агентство БТА. Як зазначається, у парламенті було проведено повторне голосування.

Таким чином свої голоси у підтримку законопроєкту віддали 162 депутати. Ще 55 його не підтримали.

Противники ратифікації законопроєкту розкритикували план з передання Україні БТРів. Вони підтримали думку президента Радева про те, що ця техніка могла б допомогти в охороні кордонів Болгарії. Водночас представники партії ГЕРБ, які на останніх виборах у країні зайняли перше місце, підтримали це рішення і заявили, що допомагаючи Україні, Болгарія також захищає власні національні інтереси.

Крім того, під час розгляду проєкту закону сталась штовханина між депутатами болгарського парламенту.

Напередодні, у понеділок, 4 грудня, президент країни Румен Радев наклав вето на законопроєкт про передання Україні старих бронетранспортерів зі складів.

Нагадаємо, Болгарія відмовилася пропустити літак з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим у Північну Македонію, де проходитиме міністерське засідання ОБСЄ. Як зазначається, причиною цьому було те, що на борту російського літака була присутня речниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Болгарія ввела податок на транзит російського газу своєю територією. Податок в розмірі 20 болгарських левів за мегават-годину російського газу - це близько 20% ціни еталонного європейського газу.

Головне