Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для України

Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для України

Папа Римський Франциск в різдвяному посланні “Urbi et Orbі” попросив миру для України, а також для інших країн, які страждають від конфліктів та війн.

Про це повідомило видання Vatican News. У щорічному посланні він звернувся до вірян з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані. На Різдво десятки тисяч вірян зібралися на площі перед базилікою. 

"З очима, прикутими до дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові", - наголосив Папа.

Він також побажав миру Ізраїлю і Палестині, згадав населення Сирії, Ємену Лівану. Крім того, він побажав остаточного миру Вірменії та Азербайджану, які раніше домовились про нормалізацію відносин. Водночас він закликав вірян не забувати про напруження і конфлікти, які "потрясають регіони Сахелю, Африканського Рогу, Судан, Камерун, Демократичну Республіку Конго і Південний Судан”.

Папа Франциск побажав, аби наблизився день, коли “наново зміцняться братерські зв'язки" на Корейському півострові, які мають "відкрити шляхи діалогу та примирення”.

Понтифік під час зустрічі з паломниками закликав їх до святкування без марнотратства та з думкою про країни, які страждають через війну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, доктринальний офіс Ватикану підтвердив дію заборони для католиків ставати учасниками руху масонів, який за останніми підрахунками, налічує до 6 млн членів по всьому світу. Така заборона затверджена через несумісність між католицькою доктриною та масонством.

Головне