Орбан покинув чат: Стефанішина прокоментувала вчинок угорського прем'єра у Єврораді

Орбан покинув чат: Стефанішина прокоментувала вчинок угорського прем'єра у Єврораді

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала поведінку угорського прем'єра Віктора Орбана, який залишив засідання Європейської Ради під час голосування за відкриття переговорів про членство України в ЄС. 

"У нас в команді це звучало як "Віктор Орбан покинув чат". Це десь так і вийшло. Для нас важливо, що це рішення є (про початок переговорів з Україною щодо членства в ЄС, - ред.). І прем'єр-міністр Орбан чітко усвідомлює, що це рішення ухвалено. Далі комунікація, кожен буде вести комунікацію, виходячи зі своїх внутрішніх аудиторій. А нам своє робити, нам треба рухатися до ЄС. І сьогодні ми отримали таку можливість і зелене світло", - зазначила Ольга Стефанішина.

Разом з тим вона розповіла про можливість подальшої фінансової підтримки України Європою.

"Ми спілкувалися з німецькими колегами, які наполегливо над цим працюють. Чекаю також додаткової інформації. Дискусії тривають, тому що рішення стосується не лише фінансової допомоги Україні, а низки ще фінансових питань", - розповіла віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як повідомляли "Ми-Україна", Ольга Стефанішина зізналася, що Україна навіть не очікувала, що рішення Європейської Ради щодо переговорів про вступ в ЄС буде настільки "чистим".

Головне