Орбан наклав вето на виділення €50 млрд для України від ЄС

Орбан наклав вето на виділення €50 млрд для України від ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на рішення щодо бюджетної допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро від Євросоюзу в рамках довгострокової програми.

Про це він написав у Х.

Після закінчення зустрічі лідерів ЄС Орбан зазначив, що вето застосовано до фінансової допомоги Україні, і країни-члени ЄС розглядатимуть це питання на новому саміті наступного року (у березні 2024 року).

"Підсумок нічної зміни: вето на додаткові гроші Україні, вето на перегляд багаторічного бюджету. Ми повернемось до цього питання наступного року на саміті ЄС після відповідної підготовки", – йдеться у дописі.

Важливо відзначити, що Єврокомісія пропонувала збільшити спільний бюджет ЄС на 66 мільярдів євро на наступні 4 роки, частка з якої мала бути виділена для фінансової підтримки України у розмірі 50 мільярдів євро.

У жовтні Європарламент підтримав ініціативу, що передбачає створення Українського фонду обсягом до 50 млрд євро на період від 2024 по 2027 рік.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала поведінку угорського прем'єра Віктора Орбана, який залишив засідання Європейської Ради під час голосування за відкриття переговорів про членство України в ЄС. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ворог вночі атакував Україну 14"шахедами" - скільки збила ППО.

Головне