Ольга Харлан про ситуацію на Чемпіонаті в Мілані: Я не хочу вибачень, я хочу справедливості

Ольга Харлан про ситуацію на Чемпіонаті в Мілані: Я не хочу вибачень, я хочу справедливості

Українська фехтувальниця Ольга Харлан, яку раніше дискваліфікували за відмову потиснути руку росіянці на Чемпіонаті світу у Мілані, зізналася, що хоче справедливості у спорті. Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

Відповідаючи на питання ведучих, чи вибачилися перед нею представники Федерації після інциденту, Харлан заявила, що їй не потрібні вибачення.

"Насамперед я не знаю, я не хочу вибачень, якщо чесно. Я хочу щоб було справедливо все, це по-перше. Тому що зараз вони змінюють правила, вони змінили - і це головне. Тому що наші спортсмени можуть виступати і не хвилюватися за те, що їм дадуть чорну картку за те, що вони не хочуть потискати руки спортсменам країни-окупанта", - зазначила Харлан.

Нагадаємо, Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала українську фехтувальницю Ольгу Харлан за відмову потиснути руку росіянці Анні Смірновій на Чемпіонату світу у Мілані. Згодом Федерація скасувала дискваліфікацію Харлан. Попри це Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну ліцензію на Олімпіаду-2024.

Як повідомляли “Ми-Україна”, “Укрпошта” має намір випустити марку на честь української фехтувальниці Ольги Харлан.

Головне