Окупанти ще розглядають можливість вчинення теракту на ЗАЕС, - розвідка

Окупанти ще розглядають можливість вчинення теракту на ЗАЕС, - розвідка

Росіяни і досі розглядають можливість вчинення теракту на окупованій Запорізькій атомній електростанції, однак поки цей сценарій вони відклали. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, розвідка відразу ж інформує суспільство про дії окупантів, як тільки вони збираються вчинити чергові провокації.

Юсов розповів, що певний період після підриву Каховської ГЕС росіяни додатково мінували об'єкти на території ЗАЕС і готувалися до можливого теракту на станції.

"Пізніше цей сценарій... розглядається, але відкладений трошки в бік. І паралельно продовжуються інші речі", - зазначив представник ГУР МО.

І додав: "Роботи з мінувань вже були проведені. І це та загроза, яка залишається. Інша справа - це прийняття рішення про те, що там може відбуватися".

Разом з тим він розповів, що зараз російським військовим розповідають про так звані "атаки українців, які готуються до захоплення станції" і якісь "ДРГ".

Також, наголосив Юсов, росіянам наказали звинувачувати українську сторону в будь-яких ексцесах.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міжнародне агентство з атомної енергії офіційно заявило, що росія досі не допустила експертів МАГАТЕ до дахів ЗАЕС. Від моменту надсилання запиту щодо надання вільного доступу для представників МАГАТЕ на дахи енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС минуло вже два тижні.

Головне