Окупанти формують загони прикордонників ФСБ для перекидання на кордон з Україною, - ГУР

Окупанти формують загони прикордонників ФСБ для перекидання на кордон з Україною, - ГУР

У росії активно створюють групи з особового складу підрозділів прикордонної служби ФСБ для направлення на кордон з Україною.

Цю інформацію повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За отриманими даними розвідки, ці створені підрозділи планують розташувати на прикордонних ділянках у Брянській, Курській та Бєлгородській областях.

Про ці плани свідчить перехоплена телефонна розмова, що відбулася 25 січня 2024 року між двома російськими загарбниками, які перебувають на службі на території окупованої Абхазії.

У розмові капітан Юсібов, кадровик сухумського прикордонного загону, спілкується з прапорщиком Зімсковим, який знаходиться на прикордонній заставі в місті Очамчире, про створення списків для відправлення на російсько-український кордон "на постійну службу".

"Живемо одним днем, перспектив немає ні в кого", - констатував Юсібов під час розмови.

Нагадаємо, у Івано-Франківській області повідомлено про підозру вісьмох осіб з так званої "Л/ДНР", які брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України на територіях Донецької та Харківської областей, а потім опинилися в полоні.

За зраду Батьківщини їм загрожує довічне ув'язнення. У 2022 році ці особи активно долучилися до атак на українські населені пункти у Харківській, Донецькій та Луганській областях, в результаті чого були взяті в полон військовими ЗСУ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Харківській та Сумській областях череж обстріл росіян пошкоджено обладнання обленерго.

Головне