Офіційно підтверджено висадку українських сил на лівобережжі Херсонщини, — Гуменюк

Офіційно підтверджено висадку українських сил на лівобережжі Херсонщини, — Гуменюк

Офіційно було підтверджено, що підрозділи Сил оборони здійснили висадку на лівобережжі Херсонської області.

Про це заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у коментарі Суспільному. Як зазначається, українські військові на лівобережжі встановили прапор України.

За словами Гуменюк, українські оборонці висадилися на лівому березі, аби підняти дух людей в окупації.

"Наші підрозділи висадились на лівий берег, аби підняти дух людей в окупації для того, щоб означити, що лівий берег — це Україна. Військові повернулись, прапор тримається, триває контрбатарейна боротьба", – повідомила речниця Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України провели успішні операції на окупованому лівобережжі Херсонської області. Зокрема, бійці підрозділу спеціального призначення ГУР, батальйону “Шаман”, просуваються вглиб окупованих територій та завдають втрат ворогу. Як зазначають розвідники, завдяки їхнім діям знищено один з підрозділів російських ракетних військ спеціального призначення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупантам суттєво бракує снарядів та техніки на лівому березі. Як пояснила керівниця Об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, це явище виникло через успішну бойову роботу Сил оборони України.

“На лівому березі ворог відчуває суттєву нестачу снарядів і техніки, оновлення якої потребує, звісно, у зв’язку з нашою бойовою роботою Ми продовжуємо нашу контрбатарейну боротьбу і зачищаємо позиції ворога а лівому березі”, – розповіла Наталія Гуменюк.

Головне