Очільник МЗС Польщі вирушив до США: яка причина візиту

Очільник МЗС Польщі вирушив до США: яка причина візиту

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вирушив з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє Telegram-канал "Ми-Україна".

Дипломат переконуватиме Вашингтон надати Україні подальшу військову допомогу. 

"Виявляється, варто говорити з непереконаними, тому я лечу до Вашингтона, щоб переконати непереконаних там", - зазначив очільник польського МЗС.

Також Сікорський додав, що Європейський Союз одноголосно ухвалив рішення про виділення 50 мільярдів євро для Збройних сил України.

"Віктор Орбан подолав своє вето, і ЄС одноголосно ухвалив рішення про виділення 50 млрд євро на підтримку функціонування української держави та відновлення її інфраструктури", – додав він.

Варто зазначити, що до останнього моменту було невідомо чи не заблокує Орбан фінансову допомогу, як зробив минулого разу в середині грудня.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто під час візиту до Ужгорода вшанував пам’ять загиблих захисників України

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на початку лютого німецький канцлер Олаф Шольц зустрінеться з американським президентом Джо Байденом.

Головне