Очільник МЗС Кулеба їде в Африканське турне – відвідає Малаві, Замбію та Маврикій

Очільник МЗС Кулеба їде в Африканське турне – відвідає Малаві, Замбію та Маврикій

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушив до Африки. Він як глава МЗС вперше відвідає три країни. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Свій перший візит до цих країн він здійснить 4-8 серпня, повідомили в пресслужбі МЗС. У Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї Дмитро Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами.

Обговорюватимуть розвиток двосторонніх відносин, участь африканських держав у глобальних зусиллях з відновлення справедливого миру для України та світу та роль України в забезпеченні продовольчої безпеки.

Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами. Головними теми буде розвиток двосторонніх відносин, також участь африканських держав у відновлення справедливого миру для України.

"У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у нічний час в одній з лікарень обірвалося життя рятувальника з Одеси. Володимир Александрюк, якому було 47 років, не зміг подолати травми, отримані під час гасіння пожежі в центральній частині міста. Про це повідомили у ДСНС.

 Як писали "Ми-Україна" раніше, через збільшення випадків дезертирства з лінії бойового зіткнення ворог збільшив кількість блокпостів на сході України. Про це повідомляє Центр Національного Спротиву.
 

Головне