Низка країн відмовилися грати з юнацькими футбольними командами з рф попри рішення УЄФА

Низка країн відмовилися грати з юнацькими футбольними командами з рф попри рішення УЄФА

Англія, а слідом за нею Польща та Латвія заявили про відмову грати з російськими футбольними командами U-17 після рішення УЄФА про допуск росіян до змагань.

Як зазначили у Футбольній асоціації Англії, англійці дотримуватимуться своїх принципів, тому не гратимуть з російськими футболістами. При цьому було наголошено, що таке рішення стосується усіх російських команд. 

Згодом таку ж позицію висловили і в Польщі. За словами президента Польської футбольної спілки Цезара Кулеша, він здивований рішенням УЄФА.

"Я був здивований вчорашньою заявою Виконкому УЄФА. Якщо російські збірні будуть допущені до змагань, наші збірні не будуть з ними грати. Це єдине правильне рішення", - наголосив Кулеша.

Також проти допуску юних російських футболістів до змагань виступили у Латвії. У Латвійській федерації футболу вже заявили, що не будуть грати з росіянами.

"Збірні Латвії з футболу всіх рівнів не гратимуть з російськими командами, незалежно від місця проведення таких ігор або форми представництва російських спортсменів. Це суперечить твердій позиції Федерації футболу Латвії щодо війни, яку росія розпочала в Україні. І ця позиція залишатиметься в силі до завершення бойових дій в Україні", - йдеться в заяви ФФЛ.

Крім того у Латвії наголосили, що не збираються впускати на свою територію російські команди.

Як повідомляли "Ми-Україна", Спілка європейських футбольних асоціацій, тобто УЄФА, вирішила повернути російські команди U-17 до футбольних змагань у Європі

Головне