Новий дрон Luna для ЗСУ: чим особлива розробка Німеччини

Новий дрон Luna для ЗСУ: чим особлива розробка Німеччини

Співзасновник DroneUA Валерій Яковенко розповів, чим особлива німецька розробка нового дрону Luna, який передають Збройним силам України.

Про це він розповів в ефірі проєкту "Лінія фронту" на "Ми-Україна".

"Це достатньо великий дрон, у якого є декілька цікавих особливостей – це час польоту та час роботи на відстані понад 100 км. Ми вперше бачимо, що така конфігурація може використовуватися на практиці, адже дрон може одночасно вести розвідку, переносити "певні речі" та запускати інші дрони", - розповів Яковенко.

За його словами, конструкція може перебувати у повітрі понад 12 годин. При цьому вона також здатна глушити ворожі комунікації.

Нагадаємо, Німеччина планує щороку виділяти по 5 млрд євро на допомогу Україні. Це стосується і постачання зброї. Під час свого візиту до Києва  міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер розповів, що у Німеччині вже розробили програму для щорічного фінансування допомоги Україні. Але для того, щоб вона набула чинності, таку ініціативу ще має затвердити німецький парламент.

За його словами, Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну “стільки, скільки потрібно”. За його словами, ФРН уже надала Україні 22 млрд євро фінансової підтримки, з них 12 млрд євро військової допомоги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, анонсовані в липні системи ППО Skynex виробництва Rheinmetall Україна отримає до кінця поточного року. Про це розповів посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Головне