Посол України в Німеччині розповів, коли отримаємо системи ППО Skynex

Посол України в Німеччині розповів, коли отримаємо системи ППО Skynex

Анонсовані в липні системи ППО Skynex виробництва Rheinmetall Україна отримає до кінця поточного року. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

"Крім цього, Rheinmetall повідомив про збільшення обсягів виробництва боєприпасів для України. Ми говоримо з ФРН, щоб були виділені на це кошти. А також концерн планує відкривати виробництво в Україні", - розповів він.

Як відомо, росія відреагувала на новину про будівництво заводу Rheinmetall у притаманній їй манері. Так, представниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова заявила, що якщо цей завод буде збудовано “він стане законною ціллю для збройних сил росії”. Голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв у погрозах був навіть більш конкретним, пообіцяв "салют з "Калібрів".

Водночас гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер наголосив, що концерн не планує відмовлятись від будівництва заводу. А на додачу, захистить об’єкт засобами протиповітряної оборони.

 Що відомо про ППО Skynex і чому вони вважаються “убивцями дронів" можна дізнатись із матеріалу "Ми-Україна за цим посиланням.

Головне