Нова операція ЦАХАЛ у війні з ХАМАС: розпочався наступ у Джабалії на півночі Гази

Нова операція ЦАХАЛ у війні з ХАМАС: розпочався наступ у Джабалії на півночі Гази

Армія оборони Ізраїлю у неділю, 6 жовтня, заявила про початок нової наземної операції в Джабалії на півночі Гази, щоб перешкодити перегрупуванню ХАМАСу.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Військові заявили, що 401-а та 460-та бронетанкові бригади 162-ї дивізії оточили місто протягом ночі після того, як отримали розвіддані про бойовиків та інфраструктуру ХАМАС, а також після спроб терористичного угрупування перегрупуватися в регіоні.

Протягом ночі надходили повідомлення про гучні вибухи в районі Джабалії. Пізніше ЦАХАЛ заявив, що завдав авіаударів та артилерійських обстрілів, коли війська увійшли в регіон.

Військові заявили, що цільовими ударами були десятки об’єктів ХАМАС у Джабалії, включаючи склади зброї, тунелі та іншу інфраструктуру.

"Операція триватиме стільки, скільки буде необхідно, систематично завдаючи ударів і повністю знищуючи терористичну інфраструктуру в цьому районі", – заявили в ЦАХАЛ.

Ця операція стала четвертим наступом ЦАХАЛ на Джабалію з початку війни рік тому. ЦАХАЛ заявив, що готується до евакуації цивільних з півночі Гази. У регіоні, попри постійні заклики ізраїльтян евакуюватися на південь, залишаються близько 200 000 палестинців.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Аббас Аракчі заявив про готовність сприяти припиненню вогню в Лівані, якщо Ізраїль припинить військову операцію в Газі.


Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ізраїль не надавав гарантій адміністрації президента США Джо Байдена, що не буде завдавати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на удари іранськими балістичними ракетами 1 жовтня.

Головне