Німеччина виділила €5 млн українським біженцям у Грузії

Німеччина виділила €5 млн українським біженцям у Грузії

Німеччина виділила 5 млн євро українським біженцям у Грузії. Кошти передані Спілці робітничих самаритян (ASB) на наступні 18 місяців.

Про це повідомив посол Німеччини в Грузії Петер Фішер на пресконференції у вівторок, 18 липня. Як зазначається, під час заходу Фішер вручив символічний чек директору "ASB Грузія" Клеменсу фон Хюмендалю.

Метою проєкту є поліпшення становища українських біженців і задовольнення їхніх потреб. Водночас "ASB Грузія" реалізує проєкт спільно зі своїми партнерськими організаціями "Unite Together" і "Союзом самаритян Грузії".

У Грузії перебувають 25-26 тис. українських біженців. Однією з головних проблем для них є безробіття та економічні труднощі.

Пакет допомоги від Німеччини включає матеріальну допомогу різного призначення для 7200 осіб, психологічну допомогу для 2 тис. осіб, матеріальну допомогу на зимівлю для 3 тис. осіб тощо.

Нагадаємо, за півтора року повномасштабної війни рф проти України європейські країни витратили понад 43 млрд євро на прихисток для українських біженців. Такі витрати включають грошові виплати, надання житла, медичну допомогу, освітні послуги, а також забезпечення харчами та засобами першої необхідності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол Грузії Георгій Закарашвілі у четвер, 6 липня, залишив столицю України на вимогу МЗС. Відомо, що українська влада висловила протест Грузії через стан експрезидента країни Михеїла Саакашвілі, який також є громадянином України. МЗС закликає відпустити Саакашвілі та передати його на лікування до України. 

Головне