Немає таких регіонів, де більше відключень: в Держенергонагляді розповіли, як розраховують ліміти е/е

Немає таких регіонів, де більше відключень: в Держенергонагляді розповіли, як розраховують ліміти е/е

Ситуація з енергопостачанням в Україні продовжує залишатися складною, при цьому найважче із цим в прифронтових регіонах, розповів в ефірі марафону "дині новини" голова Держінспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян. 

"У решті регіонів електроенергія розподіляється з урахуванням того, щоб це було якомога більш справедливо, тобто немає таких регіонів, де більше відключень, а де менше. Ліміти по областях розраховуються таким чином, щоб цей ресурс розподілявся справедливо", - зазначив він. 

За його словами, Держенергонагляд пильно слідкує за справедливістю розподілу е\е.

"Від самого початку застосування графіків обмежень Держенергонагляд запровадив моніторинг виконання цих графіків. Наразі можемо констатувати, що перший тиждень була певна хаотичність - на аварійні відключення накладались аварійні та екстрені. Внаслідок цього частина споживачів досить тривалий час перебувала без світла. На наступному тижні було відпрацьовано чіткий та прозорий механізм", - додав Слободян. 

Він пояснив, що споживачі, які вважать розподіл несправедливим можуть звернутися до своїх обленерго, до Держенергонагляду або Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Нагадаємо, в Міненерго розповіли, що на сьогодні Кабмін ще не прийняв рішення стосовно зміни тарифу на електроенергію для побутових споживачів з 1 червня. Уряд розглядає декілька сценаріїв, але оновлений тариф буде диференційованим.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" анонсували, що графіки відключення світла будуть "жорсткішими" у спекотні місяці.

Головне