Нові ціни на світло з 1 червня - в Міненерго анонсували диференційований тариф

Нові ціни на світло з 1 червня - в Міненерго анонсували диференційований тариф

На сьогодні Кабмін ще не прийняв рішення стосовно зміни тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Уряд розглядає декілька сценаріїв, але оновлений тариф буде диференційованим, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" заступник голови Міненерго Микола Колісник. 

"На сьогодні остаточного рішення не прийнято. Дійсно, є розрахунки різної структури тарифу. Мета - це стабільне проходження ремонтної кампанії для того, щоб відновити генерацію та бути готовим до періоду максимальних пікових навантажень опалювального сезону. Можемо сказати, що тариф буде диференційований в залежності від об'ємів споживання для того, щоб була змога населенню оплатити таку складову. Такий інструмент також заохочує до більш раціонального споживання", - зазначив він. 

Заступник міністра розповів, що Міненерго знає, які варіанти підняття тарифу на світло розглядає Кабмін, але нині "передчасно озвучувати конкретні цифри, є декілька сценаріїв".

Колісник запевнив, що рішення буде збалансованим, а тариф - посильним. Він нагадав, що до 31 травня ля населення діють чинні тарифи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Укренерго" попередили українців про відключення світла 27 травня

Нагадаємо, днями стало відомо, що український уряд веде перемовини з Євросоюзом стосовно збільшення обсягів імпорту електроенергії, "наше завдання – максимізувати цю цифру", заявили в Міненерго.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ще на початку травня в “Українських розподільних мережах” заявили, що для фінансування ремонтів об'єктів енергосистеми і підготовки до осінньо-зимового періоду потрібно більше 1 млрд доларів.

Головне